گیربکس
گیربکس
Blog Article
همانطور که صنایع به تکامل خود ادامه می دهند ، انواع گیربکس های صنعتی مورد استفاده در کاربردهای مختلف نیز تکامل می یابد. پیشرفت در علم مواد، تکنیک های ساخت و اتوماسیون، باعث توسعه گیربکس های کارآمدتر، بادوام تر و تخصصی تر می شود.
این پیکربندی امکان تماس های متعدد را فراهم می کند ، بار را به طور یکنواخت توزیع می کند و ظرفیت گشتاور گیربکس را افزایش می دهد.
راندمان: عملکرد موثر پیکربندی کلی موتور و جعبه دنده به عوامل متعددی بستگی دارد.
دو تا از بهترینها در انتقال قدرت، گیربکس هارمونیک و سیکلوئیدی هستن، اما هرکدوم برای کاربرد خاصی طراحی شدن.
گیربکسهای دستی به وسیله یک دسته دنده کنترل میشوند و به تغییر دنده به صورت دستی توسط اپراتور نیاز دارند. این نوع گیربکسها از ساختار سادهای برخوردارند و به دلیل کنترل دقیق توسط اپراتور، در برخی کاربردها بسیار کارآمد هستند.
پس برای محاسبه کار، به دو کمیت نیرو و مقدار جابجایی نیاز داریم.
گیربکسهای نیمه اتوماتیک ترکیبی از گیربکسهای دستی و اتوماتیک هستند که در آنها اپراتور میتواند به صورت دستی دنده را تغییر دهد، اما سیستم به طور خودکار شرایط بهینه را برای تغییر دنده تعیین میکند. گیربکسهای نیمه اتوماتیک در ساخت برخی خودروهای اسپرت و ماشینآلات صنعتی که به ترکیب کنترل دستی و خودکار نیاز دارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
در زیر چند مورد از معروفترین برندهای گیربکس صنعتی رجوع به مقاله ذکر شده است:
برای نگهداری از گیربکس صنعتی باید بازدیدهای منظمی از آن انجام داده و هر گونه مشکل و خرابی جزئی را قبل از خرابی های اساسی رفع نمایید. باید گیربکس صنعتی را همواره روغن کاری کرد و احتمال سایش و شکستگی قطعات آن را کاهش داد. همواره گیربکس را تمیز نگه داشته و اجازه ورود ذرات و آلودگی به داخل گیربکس را ندهید.
گیربکس های حلزونی معمولا در کاربردهای پرسرعت مانند نوار نقاله ، اکسترودر و برج های خنک کننده یافت می شوند. طراحی آنها همچنین به آنها اجازه می دهد تا بارهای قابل توجهی را تحمل کنند و با سرعت های بالاتر کار کنند و آنها را برای صنایعی که عملکرد و دوام آنها بسیار مهم است ایده آل می کند.
این گیربکس ها دارای دو مرحله کاهش دنده هستند که آنها را برای کاربردهای سنگین که به گشتاور بالا در سرعت های پایین نیاز دارند ایده آل می کند.
به طور مشابه، در اتوماسیون صنعتی، سیستم های رک و پینیون موقعیت یابی دقیقی را برای بازوهای رباتیک مورد استفاده در خطوط مونتاژ یا تجهیزات جابجایی مواد فراهم می کنند.
گیربکسها در دستگاههای مختلفی برای اهداف متنوع مانند توربین ها، ماشین آلات سنگین، میکسرها، دستگاه نورد، صنایع کاغذ و آرد، صنایع معدنی و فرآوری و … استفاده میشوند.
مواد به کار رفته در ساخت: قیمت مواد خام و اولیه ساخت گیربکس، روی قیمت نهایی محصول تولید شده هم تاثیر میگذارد.